ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
اَختَری (کوکبی یا میوه ستاره) نام میوهای استوایی است از تیرهٔ ترشکیان (Oxalidaceae) سردهٔ ابن رُشدیها (Averrhoa).
این میوه بومی سریلانکا، هندوستان و اندونزی است. اختری از خویشاوندان نزدیک میوه بیلیمبی است.
این میوه از میوههای مناطق گرمسیری میباشد.رنگ آن سبز و گاهی زرد میباشد. پوست آن براق است . از انواعی که دارای نقطه یا خطهای قهوهای میباشد، استفاده نکنید. استفادهٔ کوکبی آسان است. نیاز به پوست کندن و جدا کردن دانه ندارد. به آرامی تغییر رنگ میدهد. مزهٔ بعضی از انواع آن ترش و برخی شیرین میباشد. (مانند انگور پوست کلفت) شکل زیبایی دارد و وقتی آن را می بریم بسیار شبیه ستاره می با شد. می توان از آن در سالاد و برای تزئین غذاها استفاده کرد .
بومی اندونزی، هندوستان و سریلانکا
درخت میوه اختری به کارامبولا شهرت دارد که شکوفههای صورتی آن در زیبایی مثالزدنی است. علاوه بر کشورهای بومی، این درخت را میتوان در برخی مناطق ایالات متحده نیز یافت. اختری میوهای ظریف و شیرین است که طعم آن به مخلوطی از آناناس، سیب و کیوی شبیه است. این میوه به دو دسته شیرین و ترش یافت میشود که هر دو سرشار از ویتامین C هستند. اختری آنچنان آبدار است که از آن نوشیدنیهای ویژهای تهیه میشود.
منبع:ویکی پدیا